Marijke Minnema, telefoon 024-3584509, e-mail

 


 


beginpagina
 

lessen
 

optredens
 

dansvakanties
 

over de docente
 

 

 

 

 

Over de docente

Marijke Minnema heeft veel ervaring in het werken met groepen en laat zich graag inspireren door de natuur en de niet-westerse cultuur.
 
Ze begon op haar 22 ste met yoga. Daar ontstond haar fascinatie voor Oosters denken en Oosterse bewegingsvormen. Tijdens een verblijf van in totaal acht jaar in Afrika raakte ze onder de indruk van de dansende medemens en ze voelde een diep verlangen om de danstaal te leren spreken.
Het non-verbale van de dans spreekt haar erg aan.

Ze is dol op kleur, stofjes en glitter en toen ze zoín jaar of 17 geleden kennis maakte met de buikdans was het dan ook liefde op het eerste gezicht.

In de loop der jaren ontwikkelde ze haar eigen stijl.

Ze hecht veel waarde aan:

 • Fysieke aanwezigheid en gewaarzijn,
   

 • Levensvreugde en genieten,
   

 • Expressie van eigen beweging en
   

 • Samen dansen.
   

Haar stijl is in de loop van de jaren gevormd door lessen en/of workshops van
o.a. Yamila, Paula Marissink, Dalila, Sharazad, Jeanine Korrelboom, Anne Ashcroft, Sabouschka Kahlfeld, Letty Vos, Shaheen, Peter Verzijl, Nazir, Salomť, Vera Van den Berghe, Sarah Kahan, Ana Ramon, Simone Jansen,Mariska Assink, Hossam Ramzy,Kathryn Ferguson, Mirjam van Huffelen, Karin van der Knoop, Jindra, Yazila,Pierre Moussa ,Yasmin Yildiz, Rana Miras, Nelly Mazloum, Shareen el Safy, Elsa BalŠzs, Kaouthar, Veronica Rivas, Hassan Khalil,Dunya,Maryam Linders ,Elhadi Sheriffa , Ainhoa Izzagirre en ŁlkŁ Klein .

Ze heeft de opleiding Primitieve Dans o.l.v. Lucia Blersch afgerond en heeft ook veel geleerd van Anneke Wittermans (Oerdansen ) en Els Jansen (Dansen vanuit innerlijke ritmes).

Bekijk hier de nieuwsbrief van Raqs wa risala Klik hier.